Alle activiteiten

Zaterdag 11 november – Op Adem Retraite

11 november 2023
09:30 - 17:00
De Beug
dagretraite op adem bij de beug
Zaterdag 11 november – Op Adem Retraite
Zaterdag 11 november – Op Adem Retraite
dagretraite op adem bij de beug
Zaterdag 11 november – Op Adem Retraite
Zaterdag 11 november – Op Adem Retraite

Samen met Op Adem organiseren we een dagretraite op De Beug. Een Op Adem dagretraite is een unieke dag van diepe ervaringen en rust. Eeuwenoude wijsheden en rituelen uit de christelijke spiritualiteit helpen jou in oefeningen met ademhaling, lichaamswerk, meditatie en gebed. 

De Op Adem retraite staat voor groeien in vertrouwen en liefde voor jezelf en God. In plaats van altijd naar buiten of anderen te luisteren, leer je naar binnen te keren en ook jezelf te verstaan. Leer de wijsheid kennen die in je leeft, die God in je heeft gelegd. Leer te luisteren naar de taal van je lichaam, geest, hart en ziel. Luister wat ze je vertelt en hoe God zich verweeft in jouw bestaan.

Wat is een retraite?

Een retraite is van oorsprong een periode van afzondering, spiritueel zelfonderzoek en geestelijke oefening. Vanuit de wijsheid en ervaringen van monniken uit de christelijke traditie worden ons spirituele oefeningen aangereikt. Vertaald naar vandaag helpen die oefeningen ons met nieuwe ervaringen en persoonlijke inzichten. Inzichten van het hart en ervaringen die helend zijn voor je lichaam, geest en ziel. 

Een dagretraite is jezelf uit de gehaaste, prestatiegerichte en drukke omgeving halen. Om in een kalme, stille omgeving tot jezelf te komen. Het aantal jonge mensen dat kampt met stress gerelateerde klachten en burn-out was nog nooit zo hoog. Daarom is geestelijke en spirituele zelfzorg zo ontzettend belangrijk. Deze dagretraite helpt je daarbij.

Wat kun je verwachten?

✦ Rust ervaren in het lichaam door ademmeditaties
✦ Oefeningen in het omgaan met gedachten, gevoelens en emoties
✦ Meditatie oefeningen en gebeden voor de ziel
✦ Een dagprogramma dat – in alle rust – je dichter bij jezelf en bij God brengt
✦ Volledig verzorgd, heerlijke biologische, lokale lunch verzorgd door Wilde Wortels
✦ Ruimte voor persoonlijk proces en integratie, te wandelen op ons landgoed

Praktische informatie

11 november 2023
09:30 - 17:00
Early bird ticket 129,- Normal ticket 149,-

Kloosterhoeve de Beug
Werkhovenseweg 1
3984 LG Odijk