Het is het begin van de zomer… de moestuin bruist, de bloementuin straalt. Op het erf van Landgoed De Beug (sinds 1554) zindert het van de energie. Het is het weekend van 14 en 15 juni 2025. De topchefs van Lutum uit Wijk bij Duurstede (Michelinster én Groene Ster) en Heimat uit Utrecht (Groene Ster) komen speciaal naar het landgoed om een exclusief diner te bereiden. Een unieke kans om te genieten van culinaire verfijning.
Een avond om nooit te vergeten
De topchefs nemen je mee op een gastronomische reis. Samen creëren zij een zes-gangen diner, waarbij de natuur de hoofdrol speelt.
De avond begint met een amuseplateau van groenten die slechts een uur voor het diner nog in de tuin stonden. Vervolgens ervaar je een menu waarin de kwaliteiten van de producten, vakmanschap en de seizoenen samenkomen.
De setting? Een prachtige buitenlocatie op het landgoed, achter de boerderij. Hier dineer je met uitzicht op de moestuin, de bloementuin en de natuur rondom De Beug. Je kunt aanschuiven aan een lange tafel of een tafel voor 4, 6 of 8 personen boeken. Voor een intieme ervaring kun je kiezen voor een romantische tweepersoonstafel in de boomgaard. Mocht het weer omslaan, dan zorgen we voor sfeervolle binnenlocaties op het landgoed.
Wie zijn de chefs?
Restaurant Lutum – Rik Veen en Roy Schipper
Bij Lutum laten ze zich leiden door de natuur – haar groei, seizoenen en verrassingen. De chefs; Rik
Veen & Roy Schipper werken met alles wat de natuur biedt: van wortels en kruiden tot schimmels en
onkruid, met respect voor de grond waarin het ontstaat. De ingrediënten delen dezelfde oorsprong,
waardoor hun smaken harmonieus samenvloeien in een natuurlijke smaak parabool met op- en
afbouw en een intens hoogtepunt. Door diepgaande kennis van de seizoenen en technieken waar
duurzaamheid voorop wordt gezet, ontvingen zij zowel een Michelinster en een groene ster in 2024.
Restaurant Heimat – Niels van Zijl
Chef Niels van Zijl staat sinds april van 2024 aan het roer van het restaurant Heimat in Utrecht op de
Biltstraat. Een fine dining-restaurant met een wisselend menu, geïnspireerd op de natuur. “We
benaderen eten vanuit de oorsprong: wat komt er dit seizoen van het land?”, zegt Van Zijl. “Wat heeft
een ingrediënt nodig om het nóg beter te laten uitkomen”. Het restaurant ontving na 7 maanden na de
opening een groene ster van de Michelin Gids, door het uitblinken in duurzaamheid, met focus op
lokale ingrediënten, minimale verspilling en milieuvriendelijke bedrijfsvoering.
Tickets & reserveringen
Let op: alle tickets voor de zaterdag zijn uitverkocht! Er zijn nog een paar plekjes op de zondag.
Wil je er graag bij zijn zaterdag? Stuur ons een mailtje via info@debeug.nl. Mogelijk komen er nog plekken vrij en we zullen je ook op de hoogte houden van nieuwe plannen.
Meer informatie vind je op de ticketpagina.
Workshops overdag
In de middag worden verschillende workshops gegeven op het landgoed. Meld je aan voor de nieuwsbrief als je meer informatie hierover wilt.